Založ si blog

Celonárodná nechuť k čomukoľvek

V mojom okolí sú ľudia veľmi sklamaní, nemajú chuť sa vyjadrovať k čomukoľvek z toho, čo sa v našej krajine deje. Nechcú ísť voliť. Myslia si, že nie je koho. Odmietajú voliť menšie zlá. Chcú stabilnú vládu, ktorá bude zodpovedná, nebude uprednostňovať žiaden región, bude pozorne počúvať svojich občanov, bude sa snažiť zabezpečiť pracovné príležitosti pre každého a za normálne peniaze, postará sa o možnosť normálnym spôsobom si zadovážiť bývanie pre mladých, vyriešia rómsku otázku……..nie sú ale schopní nič pre to urobiť. Nechápu, prečo je dôležité ísť voliť, skôr budú tvrdiť, že nepôjdu, lebo aj tak je to jedno. Voľby budú aj bez nich, aj parlament sa naplní, aj vláda bude. Iné je to už po voľbách, vtedy šomrú, a nadávajú, hlavne vtedy, ak aktuálna vláda navrhne nejaké opatrenia, alebo ak parlament schváli nejaké zákony, ktoré sa im nepáčia. Títo ľudia nie sú politicky angažovaní, je im úplne jedno, či tá vláda bude dúhová, alebo jednofarebná, sú im ukradnuté predvolebné drísty. Títo ľudia chcú iba dôstojne žiť. Mnohí z nich si myslia, že práve vláda sa má starať o svojich občanov, a občas sa mi zdá, že zabúdajú na to, že aj tí občania sa majú starať sami o seba a o svoje rodiny. Práve tento druh nespokojnosti bude ten, ktorý ovplyvní účasť na nadchádzajúcich voľbách. A myslím si, že práve od účasti bude závisieť aj výsledok. Niektoré stávkové kancelárie a niektoré médiá ponúkajú možnosť staviť na výsledok volieb. Akoby to bola nejaká súťaž, alebo preteky. Ale nie sú. Voľby sú nástrojom a jediným spôsobom, ako občania tejto krajiny môžu spolurozhodovať o tom, kto a ako im bude vládnuť. A preto by mal ísť voliť každý. Ak už máme takýto systém, ako máme, tak nech nám aspoň vládne ten, koho poverí väčšia časť občanov. Ale nie väčšia časť zo zúčastnených 40%, ale nech je tá účasť aspoň 70%. Ináč si každý jeden nevolič musí uvedomiť, že ak nevyužije svoje právo ísť voliť, tak stráca právo na šomranie.

Slovenské ľudové rozprávky

10.10.2012

V týchto dňoch ma skoro vystrelo. Započula som v správach debatu na tému násilia v rozprávkach, a o ich vhodnosti – nevhodnosti pre naše deti….to ako čo je? V rozprávke o Jankovi a Marienke sa vraj hneď v úvode dejú závažné trestné činy, ako obmedzovanie osobnej slobody ( ježibaba zavrie Janka do klietky), alebo hrôzostrašná scéna, keď na záver ježibaba [...]

Rómovia a my

22.03.2012

Raz, keď som bola ešte pubertiačka, som sa strašne rozčúlila na rómov. Už si nepamätám, že prečo, ale strašne som bola nahnevaná. Prišla som na návštevu k babke, posťažovala som sa. Pozorne si ma vypočula, a povedala mi jednu vetu, ktorú si pamätám dodnes….“ nie je väčšie nešťastie pre človeka, ako narodiť sa v cigánskej osade ako žena.“ Hneváme [...]

Cena vajec

20.03.2012

Vždy pred Veľkou nocou idú ceny vajec hore. Tento rok je ale zvláštny. Výhovorky, že obohatený chov, podľa mňa neobstoja. Veď predsa diskusia na tému „slepky a ich šťastný život“ sa tu vedie už dlhé roky. Legislatíva o zákaze klietkového chovu platí, bolo dostatok času sa pripraviť. Podľa mňa ale veľkochovatelia dúfali, že sa čosi udeje, že predsa zisk [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

karolinocka

Ako vidím svet a dianie v ňom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 30208x
Priemerná čítanosť článkov: 2014x

Autor blogu

Kategórie