Založ si blog

Protest proti Gorile

Hádam sa mi iba sníva. Slováci sa zobudili, a idú do ulíc. Konečne mám dojem, že národ, ktorý si nechá na chrbte aj drevo rúbať, sa zobúdza. Veľmi dúfam, že protesty po celej krajine budú, a že si ich zúčastnení dokážu uchrániť pred lídrami politických strán. Nebolo by dobré, aby

ktorákoľvek politická strana dostala priestor na týchto akciách. Všetci sú namočení. Kto viac, kto menej.Som zvedavá, čo tie protesty dosiahnu. Chcem veriť, že politici vezmú vážne nespokojnosť občanov. Sama sa radím medzi mierumilovných ľudí. Len tak ma niečo nevytočí.

Ale snaha o zneužitie znechutenia občanov z CELEJ politickej scény ma normálne vytáča.

Chystám sa v piatok na protest. Keďže som Košičanka, tak tu v meste. Môžem hovoriť len sama za seba, lebo nie som členkou žiadneho hnutia, ani strany. Mám ale toho celého dosť. A som odhodlaná to aj vyjadriť. Prečítala som si podmienky protestu na FB. Nie všetky sú reálne. Veľmi dobre viem, že voľby sa konať budú.

Myslím si, že na námestiach po celej republike bude množstvo ľudí, ako som ja. A tento pocit ma napĺňa nádejou, že ešte hádam nie sme takí stratení, ako sa zdá. Možno ľudia dokážu zmeniť korupčné prostredie ktoré nám vládne na každej úrovni. Možno si volení zástupcovia na každej úrovni uvedomia, že takto to ďalej nejde. Viem, že tieto moje myšlienky sú idealistické. Ale nech.

Je potrebné povedať svoj názor. Ak má niekto podobné zmýšľanie, ako ja, tak v ten piatok na to námestie pôjde. Každý vo svojom meste.

Slovenské ľudové rozprávky

10.10.2012

V týchto dňoch ma skoro vystrelo. Započula som v správach debatu na tému násilia v rozprávkach, a o ich vhodnosti – nevhodnosti pre naše deti….to ako čo je? V rozprávke o Jankovi a Marienke sa vraj hneď v úvode dejú závažné trestné činy, ako obmedzovanie osobnej slobody ( ježibaba zavrie Janka do klietky), alebo hrôzostrašná scéna, keď na záver ježibaba [...]

Rómovia a my

22.03.2012

Raz, keď som bola ešte pubertiačka, som sa strašne rozčúlila na rómov. Už si nepamätám, že prečo, ale strašne som bola nahnevaná. Prišla som na návštevu k babke, posťažovala som sa. Pozorne si ma vypočula, a povedala mi jednu vetu, ktorú si pamätám dodnes….“ nie je väčšie nešťastie pre človeka, ako narodiť sa v cigánskej osade ako žena.“ Hneváme [...]

Cena vajec

20.03.2012

Vždy pred Veľkou nocou idú ceny vajec hore. Tento rok je ale zvláštny. Výhovorky, že obohatený chov, podľa mňa neobstoja. Veď predsa diskusia na tému „slepky a ich šťastný život“ sa tu vedie už dlhé roky. Legislatíva o zákaze klietkového chovu platí, bolo dostatok času sa pripraviť. Podľa mňa ale veľkochovatelia dúfali, že sa čosi udeje, že predsa zisk [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

karolinocka

Ako vidím svet a dianie v ňom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 30260x
Priemerná čítanosť článkov: 2017x

Autor blogu

Kategórie